VVD vreest voor leegloop Stadsplein Nieuwegein

De VVD in Nieuwegein maakt zich zorgen over dreigende leegloop van het Stadshuis en de horecaplint aan het Stadsplein. De gemeente loopt hierdoor huurinkomsten mis. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W.

De zorgen van de VVD komen voort uit geruchten over horecagelegenheden die overwegen om te vertrekken vanaf het stadsplein. Bovendien is de Wereldwinkel inmiddels uit het Stadshuis verdwenen na verhuizing naar een nieuwe locatie.

De VVD is bevreesd dat deze ontwikkeling ten koste gaat van de levendigheid van de binnenstad. Daarnaast maakt de VVD zich zorgen over niet binnenkomende huurinkomsten en de eventueel negatieve effecten op de begroting van de gemeente.

De VVD wil van het college weten of de berichten kloppen dat meerdere zaken in en rondom het Stadshuis, waarvan de gemeente eigenaar/verhuurder is, op het punt staan om te verdwijnen door sluiting dan wel verhuizing.

De partij wil tevens weten of er andere invullingsmogelijkheden voor deze leegstaande ruimte zijn. ‘Mochten er niet direct andere huurders zijn, welke activiteiten gaat het college oppakken om deze leegstand actief tegen te gaan, wil de VVD weten. Ook vragen de liberalen opheldering over de financiële gevolgen voor de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk