VVD Nieuwegein wil duidelijkheid over kosten gehandicapt parkeren

Naar aanleiding van het artikel op De Digitale Stad Nieuwegein over de exorbitant hoge kosten voor een gehandicapte parkeerplaats en de gehandicaptenparkeerkaart in Nieuwegein heeft de lokale VVD om duidelijkheid gevraagd over deze kosten. Dit heeft zij begin deze maand gedaan In een ex art. 42 brief aan de voorzitter van de gemeenteraad.

De kosten voor parkeervoorzieningen voor gehandicapten verschillen fors per gemeente. Nieuwegein heeft met gegronde redenen gekozen om de werkelijk gemaakte kosten voor de voorziening in rekening te brengen, met daarbij de regeling om een betalingsregeling af te spreken voor mensen die dit niet kunnen betalen. Maar hiermee staat Nieuwegein wel bovenaan de lijst van duurste gemeentes als het gaat om gehandicapt parkeren.

In Nieuwegein kost het aanvragen en uitvoeren van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken € 643,60. Het in behandeling nemen van de aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart kost € 187,60.

Marco Diekstra van de VVD in Nieuwegein: ‘De VVD vindt het belangrijk dat de gemeente zo transparant mogelijk werkt. Alleen dan kunnen de inwoners goed worden geïnformeerd en zo veel mogelijk worden betrokken. In dat kader heeft de VVD vragen gesteld over dit onderwerp. Wij willen graag gespecificeerd weten hoe de kosten zijn opgebouwd. Na het ontvangen van de beantwoording van onze  vragen zullen we ons beraden welke actie we zullen ondernemen.’

Hier de brief aan de voorzitter van de gemeenteraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk