Prinses Margrietschool en Prinses Christinaschool samen

Het bestuur van de VCNS (Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs in Nieuwegein-Noord) heeft het besluit genomen om met ingang van het komende schooljaar de Prinses Margrietschool en de Prinses Christinaschool samen te voegen tot één school.

De nieuwe school zal “Prinses Margrietschool” gaan heten en heeft twee locaties: een locatie in Batau-Noord aan de Heemraadsweide en een locatie in Batau-Zuid aan de Aardbeigaarde. Op beide locaties blijft onderwijs gegeven worden aan de groepen 1 t/m 8. Alle kinderen krijgen onderwijs in hun eigen vertrouwde gebouw. De personeelsleden, de medezeggenschapsraden en de ouders zijn hier recent over geïnformeerd.

Basisscholen in Nieuwegein verliezen hun zelfstandigheid wanneer zij drie jaar aaneengesloten minder dan 179 leerlingen hebben (de zogenaamde opheffingsnorm geldend voor de gemeente Nieuwegein). Dit betreft in onze situatie de Prinses Christinaschool. Het Ministerie stopt dan de bekostiging van de school en een bestuur moet besluiten het lespunt op te heffen of samen te laten gaan met een andere school.

Verschillende scholen in Nieuwegein en ook in Nieuwegein-Noord, zijn daar in een eerder stadium al mee geconfronteerd. “Het samengaan van de Prinses Margrietschool en de Prinses Christinaschool is enerzijds een noodzaak, maar biedt tevens een kans”, aldus Jan Spier, algemeen directeur van de VCNS.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk