VVD Nieuwegein presenteert informateur

De VVD Nieuwegein heeft maandag 24 maart jl. als grootste partij in Nieuwegein tijdens de duidingsavond mevrouw Tine van der Stroom gepresenteerd als informateur. Mevrouw van der Stroom zal de komende 2 weken gesprekken voeren met alle fracties in de gemeenteraad van Nieuwegein om in kaart te brengen welke mogelijke coalities er te vormen zijn. Daarmee is de eerste stap om tot een nieuwe coalitie te komen genomen.

Tijdens de duidingsavond werd door de meeste partijen aangegeven dat de VVD het initiatief neemt om te komen tot een brede en stabiele coalitie, die de uitdagingen waarvoor de gemeente Nieuwegein de komende jaren staat slagvaardig kan oppakken. Bijna alle partijen vinden dat vooral gesproken moet worden met de winnaars SP en D66. De kersverse VVD fractievoorzitter Mark Snoeren erkent dat er een moeilijke opgave ligt voor de informateur. “De uitslag van de verkiezingen laat zien dat er in Nieuwegein erg verschillend wordt gedacht over wat de stad nu echt nodig heeft. Het is van belang dat er een coalitie komt die een brede steun van de raad kent. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden, waarbij alle partijen concessies moet doen. Als alle partijen dat beseffen is er veel mogelijk.”
Mevrouw Tine van der Stroom was van 1994 tot 2001 burgemeester van de gemeente Schermer (NH) en van 2001 tot 2007 burgemeester van de gemeente Heemstede (NH). In die tijd was ze ook enige tijd waarnemend burgemeester van de gemeente Bennebroek. Mevrouw van der Stroom was in het verleden onder meer landelijk voorzitter Vrouwen in de VVD en is thans nog lid van de Partijraad. Tevens is zij momenteel werkzaam als mediator en zelfstandig adviseur en coach lokaal openbaar bestuur. Ook heeft ze zitting in enkele raden van toezicht.
Naar verwachting zal de informatieperiode 2 weken in beslag nemen waarna de informateur de uitslag in een openbare bijeenkomst zal presenteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk