Jan met de Pet over het CDA en de SP

Na de Olympische spelen kunnen we gaan uitkijken naar het WK voetbal maar ondertussen in Nederland hebben we nog even een stembusbezoek af te leggen. Deze keer wilde ik het met u hebben over het CDA. Het CDA zit al jaren in het college en vindt dat ze dit goed doen maar is dat ook zo?

Ik vind persoonlijk het sluiten van de coffeeshop nu niet echt een verbetering, wel moet gezegd worden dat er iets moet gebeuren met dit beleid omtrent cannabis gebruik, maar nu even over de mensen, de twee oudgedienden. Willem en Hennie gaan stoppen. Sommige personen zullen zeggen: jammer van de kennis maar weer anderen zullen zeggen: eindelijk! En dan hebben we natuurlijk dat jonge puppy: ‘Roelof de Lijsttrekker.’

Zo jong hebben we ze nog niet gehad bij het CDA. Toch een beetje verandering in de af en toe stugge houding? Maar Roelof is wel van de tongriem gesneden en kan goed debatteren, maar is dat wel wat Nieuwegein nodig heeft? Kijk naar de koopzondagen. Voor vele mensen een uitkomst maar het CDA blijft vasthouden aan de zondagsrust. Hun goed recht natuurlijk maar zeg dan niet over andere mensen die wel boodschappen willen doen dat dit niet goed is. Ook voor het CDA geldt: de meerderheid beslist!

Als we kijken hoe het CDA omgaat met de belastingcentjes dan is dat redelijk tot goed, behalve natuurlijk die idiote brug over het Amstaerdams Rijnkanaal. Allemaal in het kader van de Hollandse waterlinie, leuk maar dit gaat klauwen met geld kosten en wie zit er nu op te wachten?

Maar we gaan zien wat er nu in de fractie komt te zitten, zou Renee nog wethouder mogen en kunnen worden? Of wordt er al aan haar stoelpoten gezaagd? U zegt het maar, ik, Jan met de Pet, weet het niet.

Ook maar even die tomaten behandelen vindt u niet? Ik bedoel natuurlijk de SP.
Twee termijnen geleden dus in 2006 in de raad verschenen. Toen alleen maar NEE roepen en moties indienen die niet over de lokale politiek gaan maar landelijke problemen betreffen. Maar ze hebben wel iets geleerd in die acht jaar, alhoewel geleerd? Ze zijn nog steeds overal tegen en roepen dat de stad naar de knoppen gaat maar echte oplossingen hebben ik nog niet gehoord van ze, u wel? Maar het is natuurlijk wel vervelend dat je altijd moet luisteren naar het politbureau uit Oss en eigenlijk niet je eigen lokale koers kan varen.

Die Martijn kan wel aardig kletsen maar af en toe raakt het kant nog wal (misschien heeft het CDA daarom die brug gepland ☺). Maar ook de manier waarop zij zaken aankaarten heeft wel eens de schijn van geplande uitkomsten. Kijk naar de enquête over onze sociale dienst, erg veel gejammer en totaal geen positieve op- en aanmerkingen. Toch raar volgens mij. Het kan echt niet zijn dat iedereen ontevreden is en alleen maar slechte ervaringen heeft. Maar ze staan goed in de peilingen dus zitten ze er weer bij maar ook is hier de vraag: Gaan en willen ze nu echt meedoen of weer alleen roepen dat het niet goed gaat?

Als afsluiter was ik deze afgelopen dinsdag nog bij het lijsttrekkers debat. Wat een trieste vertoning mensen! Alleen ons puppy Roelof en Martin (ChristenUnie) deden het aardig en rest was een zwak aftreksel van iets wat zo mooi had kunnen wezen en waar je als burger wat aan zou kunnen hebben. Alle heikele punten werden vermeden!

Jammer dat die Rene Hansen geen vragen mocht stellen naar aanleiding van de presentaties en vragen want die liep te popelen om er in te duiken. Ook de show die door Jacqueline Verbeek werd opgevoerd verdiende een Oscar; Geweldig hoe zij alle aandacht op zich wist te vestigen door zo op te komen. Op het juiste moment en plaats moeilijk lopen en al helemaal niet een trapje op kunnen van 2 treetjes! Mijn Oma van 96 met staar en twee nieuwe heupen zou er van kunnen leren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren