VVD Nieuwegein: ‘De vervuiler/vernieler betaalt’

Het uitgevaardigde samenscholingsverbod van gisteren in de wijk De Doorslag houdt de gemoederen bezig. De VVD in Nieuwegein wil er nog een schepje bovenop doen en heeft een brief Art. 42 RvO naar het college van Burgemeester en Wethouders gestuurd. Aanleiding hiertoe is het onveilige gevoel dat mensen uit de buurt ervaren en ook de vele vernielingen in de wijk. In het parkje tussen de Randijk en de Ringfazant in De Doorslag zou een voor de politie bekende groep, met voornamelijk jongeren, verantwoordelijk voor zijn.

De VVD Nieuwegein: ‘Helaas ontvangen wij als VVD ook de signalen uit De Doorslag dat het niet goed gaat in de wijk. Er is zelfs geconstateerd dat er vuurkorven worden gebruikt wat een enorme rotzooi en schade achterlaat. De VVD is content met het samenscholingsverbod en hoopt dat hier snel uitvoering aan gegeven kan worden teneinde de situatie ter plaatse onder controle te krijgen.’

Aan reiniging, herstel en vervanging van vernielde zaken rond het park in De Doorslag hangen hoge gemeenschapskosten. De VVD is van mening dat vandalen (die bekend zijn bij de politie) de kosten moeten betalen. De VVD heeft hierover vragen gesteld. Onder andere wil zij weten welke kosten de gemeente maakt om deze plek regelmatig heel, schoon en veilig te maken. Ook vraagt zij zich af of de gemaakte kosten mee worden genomen in de vernielingsbarometer. Ook wil zij weten of er door de jongeren drugs gebruikt wordt.

De VVD Nieuwegein wil uitgezocht hebben of de schade die gemaakt is en wordt, verhaald kan worden bij de vernielers of de ouders/voogd. Mark Snoeren van de VVD Nieuwegein: ‘Hoofdelijk schadeverhaal heeft het voordeel dat wanneer 1 van de groepsleden (of zijn ouders) solvabel genoeg is, daar de volledige schade verhaald zou kunnen worden en deze mededader vervolgens zelf bij ieder groepslid een evenredig deel zelf kan opeisen. ’Hier moet een groot preventief effect van kan uitgaan’ aldus de VVD-er. De redactie kreeg onderstaande foto’s (klik op cameraatje hieronder) binnen een dag na invoeren samenscholingsverbod.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk