VVD en Veiligheid, een vanzelfsprekende combinatie

VVD en Veiligheid, een vanzelfsprekende combinatie. Maar hoe vullen we dat nu lokaal in? Enkele voorbeelden:

Na jarenlang aandringen door de VVD staan er nu eindelijk hekken om onze scholen. Niet dat we onze kinderen zo graag achter een hek zetten, maar het scheelt wel 80 tot 90% vandalisme schade. Dat is dan de materiële schade; de emotionele schade is nauwelijks te meten, zeker bij kinderen. Onder VVD vlag is de vernielingsbarometer ingevoerd. Hierop wordt bijgehouden hoeveel schade er in en aan de openbare ruimte wordt aangericht. Vernield groen, graffiti en dumping van afval of kranten in parken, sloten en vijvers.

Daarnaast het opblazen met vuurwerk van de historische waterpomp op het Kerkveld, het gestolen leeuwtje uit Jutphaas, het in brand steken van “de oude man” in Fokkesteeg of de vernieling van het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg. Door het in kaart te brengen en aangifte te doen, worden Nieuwegeiners zich bewust van dit soort onacceptabele zaken. Het draagt bij aan het niet langer gelaten accepteren. De bereidheid tot direct melden van vandalisme en vernieling helpt dit terug te dringen.

Niet voor niets staat er op één van de VVD-posters: “Vandalen gaan betalen.”

Wat mij betreft geldt dat zeker ook voor de dader(s) van de brandstichting bij bouwspeeltuin “Bouwgein.” Heel veel verdriet bij groot en klein, grote financiële schade en zo’n 5 manjaren vrijwilligerswerk nutteloos vernield.

De VVD pleit voor meer handhaving in al onze wijken ter voorkoming en daarnaast stevige aanpak van vandalen. Inclusief schade verhaal op daders.

Doet u mee? Stem dan 3 maart VVD!

Johan van Everdingen nr. 2 Lijst 3 VVD

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: