VVD en Groen Links

Na een week met de meest verschrikkelijke dingen in de Oekraïne moet ik de draad van de lokale politiek oppakken. Dit is toch erg wrang maar helaas is de wereld niet anders.

Goed, de VVD, wat moet je daar nu van bakken? Als we kijken wat ze tot nu toe hebben bereikt komen er van allerlei zaken om de hoek kijken. Zoals de WIL, nog een ideetje van Wouter Kolff, de huidige burgemeester van Veenendaal. Die had het al na een anderhalf jaar bekeken als wethouder. De WIL is een samenwerkingsverband van de sociale diensten van de Lekstroom gemeenten. Maar werkt dit wel? Volgens de VVD wel. Maar deze jongens en meisjes zijn ervoor om alles te privatiseren en heel snel. Net als de maximum snelheid door onze mooie stad. Alle verkeerslichten op elkaar afgestemd, de beroemde groene golf, met een snelheid van 70 km door de stad jagen om ergens 15 seconden eerder te zijn. Milieu? Nooit van gehoord!

Geluidsoverlast? Niet van belang, ze wonen niet zo dicht op de doorgaande wegen!

Maar ook in de personele bezetting wordt er stevig doorgehakt, de huidige fractievoorzitter staat niet meer op de lijst, hoe zou dat gebeurt zijn? Functioneerde hij niet? Of teveel tegen interne schenen geschopt? Want de VVD heeft er een handje van om hun fractie en collegeleden flink aan te pakken. Een zekere Evert was wethouder maar in 2006 afgeserveerd, een zekere Johan was wethouder maar die werd zelfs tijdens zijn zittingsperiode afgeserveerd. En nu dan Edwin. Waar zit de rode lijn? Johan Gadella is de lijsttrekker maar wat moet je met die man? Veel kennis maar totaal geen communicatieve vaardigheden, erg lastig in de politiek.

De rest van de lijst is een mengelmoesje van oud en nieuw en natuurlijk niet te vergeten: Evert, de beste man blijft proberen om het pluche weer onder de liberale billen te krijgen, misschien ook eens vertellen dat zijn houdbaarheid verstreken is?

Groen Links, ook weer zo iets, wat moet je ermee? De lijsttrekker is Erna, u weet wel al 2 keer genomineerd voor politicus van het jaar. Telkens net niet omdat de coalitie er een tegenkandidaat ingooit en dan komt de coalitie discipline om de hoek kijken.

Ook binnen deze club heb ik vernomen dat er flink gedonder was bij de lijstsamenstelling, een zekere Manuel was niet gecharmeerd van zijn lage plaats en ging zoals hij ook altijd in de raad deed: azijn zeiken. Toch jammer dat dit soort mensen hun onvrede zo de wereld ingooien.

We moeten even naar de realiteit terug: onze Corrie die gaat stoppen, een jarenlang boegbeeld van Groen Links in de raad maar ook iemand die misschien haar houdbaarheid heeft overspeeld. En nu een lijst met ook oud en nieuw, zoals Bert toch weer op de lijst ook niet weg te krijgen dus.

Maar wat hebben ze gedaan in de laatste periode? Samen met CU en de SP geknokt voor de Helmkruid. Daar wil Hans Adriani natuurlijk huizen bouwen ( u weet wel Hans van de Lego) maar hebben zij dit tegen kunnen houden of komt er nog een joker uit de mouw van het college? Maar moet Groen Links ook gaan beseffen dat de inwoners ergens moeten wonen en dat we niet kunnen zeggen: vol is vol! Deze partij wil toch geen associatie met een landelijke partij die dit roept? Natuurlijk is het milieu belangrijk en moet het beschermd worden tegen een VVD maar ook hier komt de vraag naar boven: ten kostte van wat?

Twee totaal verschillende partijen, een die alles wil asfalteren en doorrijden en de ander die over gras en bomen wil. Misschien een compromis sluiten: de VVD-ers rijden van nu af aan alleen nog maar in “groene auto’s en Groen Links kapt een bosje. Oeps misschien teveel gevraagd

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren