Vuurwerkverbod rond scholen

Jaarlijks is er veel schade aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling. Hoofdzakelijk wordt deze schade veroorzaakt aan scholen en sporthallen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat het verboden is om vuurwerk af te steken tijdens de jaarwisseling op en rond schoolpleinen. Dit kan op basis van artikel 2.73 van de Algemene plaatselijke verordening Nieuwegein. Waar geldt het verbod op het afsteken van vuurwerk?

 Op het gehele terrein van het Antoniusziekenhuis en de omgeving daarvan
 De afsluitbare passages van CityPlaza
 Alle parkeergarages
 Alle lagere schoolcomplexen en hun directe omgeving
 In de directe omgeving van de dierenweiden en de kinderboerderij
 Het station van de sneltram in het stadscentrum
 In de directe omgeving van de verzorgingshuizen “Zuilenstein” aan de
Diepenbrocklaan, “Vreeswijk” aan de Lekboulevard en het verpleeghuis
“De Geinse Hof” aan de Vuurscheschans.

Beschadigt iemand een gemeentelijk eigendom dan kan de gemeente deze schade vrijwel direct verhalen op de dader. De politie overhandigt hiervoor met spoed de gegevens van de dader aan de gemeente. Zoals in alle grote steden, voert het parket Utrecht supersnelrecht in. Op 3 januari is er een zitting met zaken gerelateerd aan de jaarwisseling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren