Sportverenigingen vrezen voor voortbestaan door hoge energierekening

Het ontgaat niemand dat de energieprijzen de pan uitrijzen. Niet alleen huishoudens, maar ook sportverenigingen en culturele instellingen hebben te maken met deze explosief stijgende kostenpost.

De PvdA in Nieuwegein maakt zich hier grote zorgen over. “Blijven sport en cultuur wel toegankelijk en betaalbaar genoeg voor iedereen? En hebben we straks nog een even groot en divers aanbod aan sportverenigingen en culturele activiteiten in onze stad?” zo vraagt PvdA-raadslid Emiel Holtermann zich af.

PvdA Raadslid Emiel Holterman sprak de afgelopen weken met verschillende vrijwilligers van sportclubs in de stad die nu al of binnenkort voor zeer moeilijke keuzes staan. “Bestuurders van deze verenigingen zien vaak geen andere mogelijkheid dan de contributie te verhogen. ‘Het geld zal toch ergens vandaan moeten komen’ meldde een radeloze bestuurslid mij, terwijl hij tegelijkertijd vreest voor ledenverlies.”

Voor de fractie van de PvdA in Nieuwegein zijn deze signalen aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het college. “Sportverenigingen en culturele instellingen zijn maatschappelijk van te groot belang om ze om te laten vallen. Dat mogen we niet laten gebeuren”, aldus Holtermann.

Noodfonds
In de brief aan het college vraagt de lokale PvdA onder meer hoe de bestuurders in Nieuwegein sport en cultuur toegankelijk wil houden voor alle inwoners. Daarnaast wil de PvdA weten of het college sportclubs en aanbieders van culturele activiteiten financieel kan ondersteunen bij het opvangen van de gestegen kosten.

Ook landelijk aandacht voor het probleem
Ook vraagt de Nieuwegeinse PvdA-fractie of het college op landelijk niveau een signaal af wil geven aan het kabinet om aandacht te vragen voor deze problematiek. Daarnaast vraagt de PvdA in Nieuwegein of het college de verantwoordelijken in Den Haag er op willen wijzen om met spoed een noodfonds in te stellen, zodat de verengingen die de energierekening niet kunnen betalen niet hoeven te vrezen voor het voortbestaan van hun club.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren