Vuurwerkrapport voor burgemeester

Afgelopen woensdag heeft burgemeester Frans Backhuijs het vuurwerkrapport ontvangen uit handen van GroenLinks raadslid Erna Kotkamp. Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van een aantal lokale GroenLinks fracties en is na het succes in 2012-2013 opnieuw gelanceerd voor de jaarwisseling van 2013-2014. Het meldpunt is een reactie op de elk jaar toenemende vuurwerkoverlast en de wens om deze overlast beter in kaart te brengen.

Fractievoorzitter Erna Kotkamp is hierover tevreden: “Hier is duidelijk een verbetering zichtbaar en de burgemeester gaf aan dat hier ook goed overleg is geweest en zal blijven. Deze aanbeveling hoeven we dus gelukkig niet opnieuw te doen.” Burgemeester Backhuijs liet bij het aanbieden van het rapport weten de aanbevelingen weer mee te nemen bij de voorbereiding voor de volgende jaarwisseling. Wel gaf Backhuijs aan geen voorstander te zijn om een pilot te doen met het organiseren van een centrale vuurwerk in een bepaalde wijk.

Voor Nieuwegein zijn 453 meldingen gedaan, dit zijn er iets meer dan het voorafgaande jaar waar de eindstand op 434 meldingen uitkwam. Het meldpunt was echter 2 dagen eerder open dan het voorafgaande jaar waardoor meer meldingen verzameld konden worden. Klik hier voor het hele rapport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk