Katern

VTV Nieuwegein prolongeert landstitel

Er was geen tweede wedstrijd nodig om de landstitel binnen te halen voor de tafeltennissters uit Nieuwegein. De finalewedstrijd tegen Scylla uit Leiden werd na een lange en zeer spannende strijd met 4-3 gewonnen door VTV. Hierdoor pakte VTV de voorjaarstitel. Omdat het team eerder ook al najaarskampioen werd, is het team ook gehuldigd als landskampioen.

VTV Nieuwegein

In het openingsduel beten Sanne de Hoop (VTV) en verdedigster Evelien Hengstman (Scylla) het spits af. Sanne kwam niet echt in gevaar en zette met een 3-0 overwinning het eerste punt voor haar club VTV op het scorebord. De tweede wedstrijd was een gelijk opgaande strijd tussen Chana van der Venne (VTV) en Esmee van Marwijk (Scylla). De wedstrijd werd pas in de 5e game beslist, waar Chana met 11-7 VTV op 2-0 wist te brengen. De dames uit Nieuwegein gingen de pauze in met een 3-0 voorsprong nadat Li Dong haar wedstrijd tegen Maaike van de Pavoordt met 3-0 won.

Na de pauze was het Esmee van Marwijk die iets terug kon doen voor Scylla. In drie games wist zij Sanne de Hoop te verslaan en haalde het eerste punt voor Scylla binnen. In de vijfde wedstrijd stonden de verdedigende speelsters Li Dong en en Evelien Hengstman tegenover elkaar. Deze wedstrijd werd gekenmerkt door de vele lange schuifrally’s waarin de bal regelmatig meer dan 100 keer over het net ging. Wat ook bijzonder was tijdens deze wedstrijd was de tijdregel, die bij de stand van 9-8 in de vierde game inging.

Het laatste punt werd gemaakt door Li Dong waardoor VTV de voorjaarstitel in de wacht sleepte. Doordat de dames van VTV in december ook al beslag legden op de najaarstitel mogen ze zichzelf algeheel landskampioen noemen, net als in 2022.

VTV Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren