Katern

VSV Vreeswijk en SV Geinoord worden FC Nieuwegein

In een ledenvergadering dinsdagavond 1 maart jl. is unaniem besloten tot een fusie tussen voetbal vereniging SV Geinoord en VSV Vreeswijk. Met ingang van seizoen 2022-2023 zal de fusie een feit zijn.

Maandagavond 14 februari jl. stond in de kantine van SV Geinoord de fusie met VSV Vreeswijk en de nieuw te bouwen accommodatie op de agenda van een buitengewone algemene ledenvergadering. Hier waren toen nog onvoldoende leden aanwezig om de fusie goed te keuren. Een tweede stemming was nodig. Deze werd dus afgelopen dinsdag gehouden. Een meerderheid blijkt dus voorstander te zijn om samen te gaan als een voetbalvereniging op het nieuw aan te leggen sportpark in Park Oudegein.

Naam en clubkleuren van de nieuwe fusievereniging zijn nog niet bekend, maar de kleuren blauw rood en de naam FC Nieuwegein gonst al in het rond. Komend seizoen zullen beide clubs nog gewoon onder hun eigen naam aan de competitie deelnemen. SV Geinoord onder leiding van coach Gerrit Plomp, Vreeswijk heeft dan Utrechter Arie Konings als trainer in dienst voor de A-selectie.  Pas met ingang van het seizoen ’23-’24 zal een nieuw te vormen commissie zich buigen over de trainersstaf die in dienst treedt van de nieuwe (maar nu nog naamloze) fusieclub.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk