Katern

VSV Vreeswijk Dames 1 pakken dubbel

Dames 1 van VSV Vreeswijk heeft op 20 mei 2017 met een 3-1 overwinning op IJsselmeervogels de bekerfinale gewonnen. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van Legmeervogels in Uithoorn. Na een sterk begin scoorde Rachel van der Schilden vrij snel de 1-0. Daarna kwam de ploeg wat meer onder druk te staan. In de tweede helft kwam Vreeswijk echter opnieuw goed uit de startblokken en gooiden Nathalie Werkhoven en Bo Spelt de wedstrijd op slot. De overwinning kwam ondanks een late tegentreffer van IJsselmeervogels niet meer in gevaar.

Op 10 mei jongstleden werd de vrouwenploeg van Danny Nagtegaal, Frans Schultz en Vera Stekelenburg al kampioen in de vierde klassse. Met het winnen van de bekerfinale halen de dames de ‘dubbel’ binnen. Trotse vader en vaste supporter John van der Schilden: “Hier hebben de dames zo hard voor gewerkt, dit hebben ze dubbel en dwars verdiend.” Jacqueline Spijkerman, bestuurslid bij Vreeswijk, beaamt dit: “Het bestuur is ontzettend trots op de geweldige prestatie die de dames hebben geleverd en wij hopen dat het meer meiden inspireert om ook te gaan voetballen.”

Bij  VSV Vreeswijk staat het meiden- en damesvoetbal hoog in het vaandel en dat al 45 jaar. De dames afdeling is in januari 1972 van start gegaan onder de bezielende leiding van Sjaak van Raaij.  Ze hebben van 1981 t/m 1985 in de hoofdklasse dames (UVB HFDK) gespeeld. Naast Vera Pauw was Mirjam van Konijnenburg een belangrijke speelster.

Vreeswijk ziet het meiden- en vrouwenvoetbal als een geweldige kans om meer diversiteit binnen de vereniging te brengen en ondersteunt het vrouwenvoetbal dan ook volledig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren