VSP stelt vragen over proef met drank- en horecawet

VSP stelt vragen over proef met drank- en horecawet

De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft in een zogenaamde artikel 42 brief  vragen gesteld aan de burgemeester en wethouders van Nieuwegein over de pilot ‘regulieren mengvormen horeca/detailhandel’ in de gemeente. Nieuwegein doet mee met de pilot met meer gemeenten, maar moet daarmee stoppen na een rechterlijke uitspraak. In de pilot kunnen winkeliers zonder drankvergunning ook alcohol schenken, bijvoorbeeld bij  een wijntje bij de kapper of een biertje in een bloemenshop.

De senioren partij vraagt zich af waarom de burgemeester een eigen juridisch kader voor de pilot opstelt, terwijl die in feite de wet overtreedt. Dat was ook het oordeel van de bestuursrechter vorige week. Bovendien overtreedt de burgemeester volgens de VSP de eigen regels, door voor deze pilot een Algemene Plaatselijke Verordening in het leven te roepen, terwijl dat een bevoegdheid is van de gemeenteraad. vspmengvormenart42brief.

Aan de pilot in Nieuwegein doen dertien bedrijven mee met mengvormen van retail en horeca. Het zijn: De Lantaern, het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum, Eeterie 03402, Acucinella, Boeketten.nl, Down Under, Ekoplaza, Rietveld Wines, De Wereldwinkel, De Smaakzaak, Hajé Linielanding en Smaak en Stijl. Zij mogen sinds maart maximaal twee glazen of flessen alcohol verkopen per klant, zoals een wijntje bij Wereldwinkel of een fles wijn in restaurant Eeterie 03402.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk