VSP komt met motie want de zorg voor onze inwoners stopt niet na kantooruren

De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft al eerder aangedrongen op meer toezicht door toezichthouders en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Nieuwegein. Vanavond wil de VSP in een motie de veiligheid voor haar burgers waarborgen. Dit doet ze in de motie: ‘Stad schoon, veilig, leefbaar en bereikbaar 24/7.’ Deze zal de VSP vanavond indienen tijdens de raadsvergadering over de behandeling van de begroting 2019.

De VSP krijgt veel meldingen van inwoners dat wanneer zij het klant Contact Centrum bellen (14 030 Nieuwegein), deze gesloten is. Deze is alleen bereikbaar tijdens kantooruren van 08.30 t/m 17.00 uur terwijl veel criminaliteit in de avonduren gebeurd. Dit is ‘onacceptabel’ aldus de VSP. ‘Ook de Piketdienst Stadsbeheer is na kantooruren alleen bereikbaar voor storingen en klachten in de openbare ruimte. en het landelijke servicenummer van de politie (0900-8844) verwijst weer terug naar de gemeente. Alleen alarmnummer 112 is bereikbaar’ aldus de Mol van de VSP.

In de motie pleit de VSP dat inwoners voor klachten, calamiteiten en overlast, waarbij gemeentelijke inzet noodzakelijk is, de afdeling Toezicht, Veiligheid, Leefbaarheid en Handhaving met piketmedewerkers buiten kantooruren telefonisch bereikbaar blijft (24/7) voor meldingen van inwoners, politie en samenwerkende hulpdiensten van Nieuwegein. Dit zou volgens fractievoorzitter De Mol ‘een bijdrage leveren aan een gezonde, schone, leefbare maar vooral een veilige stad. Ook ná kantooruren hebben we de taak te zorgen voor onze inwoners.’ Wie allemaal de motie steunen zal donderdagavond bekend worden. Op 30 april 2015 diende de VSP, samen met het CDA en ieders Belang, een vergelijkbare motie in.

Eerder lieten al de lokale VVD en Lokale Vernieuwing weten meer toezicht te willen hebben op de bedrijventerreinen De Liesbosch en Plettenburg. De afgelopen weken greep de politie meerdere malen in i.v.m. criminaliteit veroorzaakt door onder andere hennepteelt en drugs. Ook zij zullen tijdens de begroting van 2019 een motie indienen en pleiten voor extra controleurs en BOA’s om zicht te krijgen op de illegale ondernemingsactiviteiten op deze industriegebieden in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren