VSP dichtbij en zichtbaar in het centrum van Nieuwegein

Afgelopen zaterdag 14 januari was de fractie van de VSP voor de eerste keer met de nieuwe informatietent aanwezig op de markt bij de ingang van City. Ondanks het slechte weer waren er toch geanimeerde gesprekken en werd er positief gereageerd op onze aanwezigheid.

De VSP wil graag het geluid van de inwoners horen en is benieuwd wat er speelt onder de bevolking zo na de Corona en alle andere problemen zoals de hoge energiekosten en het tekort aan seniorenwoningen. ‘Deze vragen en meer zullen we in de raad meenemen zodat hun stem gehoord zal worden’ aldus Geert Zondag.

De VSP is de grootste lokale politieke partij in de gemeenteraad van Nieuwegein en gaat graag in gesprek met onze inwoners. Afgelopen zaterdag stond “betaalbare (senioren) woningen” als speerpunt op de agenda. De komende tijd zult u de fractie op meerdere plekken tegenkomen met hun fraaie informatietent. Niet alleen vlak voor de verkiezingen maar gedurende deze hele raadsperiode.

In Nieuwegein is nu 20% van de inwoners ouder dan 65 jaar (13.200 inwoners) en tot 2035 zal dat aantal groeien naar meer dan 25%! De vraag naar levensloopbestendige en senioren woningen zal steeds maar groter worden. Dit soort woningen wordt veel te weinig gebouwd. Het gevolg is dat oudere inwoners veel te lang vast zitten in te grote woningen. Jammer, want bij voldoende aanbod van levensloopbestendige en senioren-woningen zou eindelijk meer doorstroming op gang komen in een markt die al lang op slot zit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk