Vrouwen stelen luiers bij Etos op winkelcentrum Cityplaza

Op zaterdagmiddag 24 september is een beveiliger aan het werk in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Kort na 15.00 uur wordt hij door een medewerkster van de Etos aangesproken die een diefstal wil melden. De beveiliger bekijkt dan de bewakingsbeelden van die dag. Bovenstaande beelden zijn van Bureau Hengeveld, een opsporingsprogramma van RTV Utrecht en de politie.

Twee vrouwen komen rond 14.45 uur de winkel inlopen. Ze gaan meteen op hun doel af naar rechts waar luiers liggen. De eerste vrouw heeft drie pakken luiers in haar handen. Terwijl zij daarmee vlak bij de in- en uitgang rond blijft hangen, spreekt de tweede vrouw een medewerkster van de winkel aan om haar af te leiden. De vrouw met de luiers is dan niet goed te zien en loopt dan, zonder iets te betalen, met de drie pakken luiers de winkel uit. Daarna verlaat ook de tweede vrouw de winkel. Beiden lopen de winkel uit naar links.

Verdachte 1
– licht getinte vrouw
– mogelijk Zuidoost-Europese afkomst
– normaal postuur
– zwartkleurig opgestoken haar
– spijkerrok tot over de knieën
– beige T-shirt
– zwartkleurige sneaker, met lichtkleurige zoolrand

Verdachte 2
– licht getinte vrouw
– mogelijk Zuidoost-Europese afkomst
– dik postuur
– zwartkleurig opgestoken haar
– lange jurk met opdruk in de kleuren blauw en beige
– beige lang vest
– beige schoenen
– zwarte handtas en zilverkleurige plastic tas

Hoe klein de buit ook mag zijn, deze vrouwen moeten gevonden worden. Bel met de tiplijn als u ze herkent: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk