Vrouw van 20 uit Nieuwegein neergestoken op de Balijebrug in Utrecht

In de buurt van de Balijebrug in de Utrechtse Rivierenwijk is iets na middernacht voor de derde keer binnen een week tijd iemand neergestoken. Het slachtoffer, een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein, raakte lichtgewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Nieuwegeinse zat achterop de fiets bij een andere jonge vrouw. De dader zat ook op een fiets, benaderde hen van achteren en sprak de vrouw op de bagagedrager aan. Vrijwel direct stak hij haar daarna met een scherp voorwerp, waardoor ze gewond raakte aan haar gezicht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De verdachte fietste daarna weg in onbekende richting. De politie is naar hem op zoek geweest, maar heeft hem niet meer gevonden. Of hij van plan was de vrouwen te beroven kan de politie niet zeggen.

Balijebrug

Het slachtoffer is een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein. De politie heeft in de omgeving van de brug onder meer met een speurhond onderzoek gedaan. Of er een verdachte is opgepakt is nog niet bekend.

Dit keer vond het steekincident plaats bij de Balijebrug, die overgaat in de Balijelaan, waar de eerdere twee incidenten waren. Afgelopen woensdagavond was daar een 23-jarige vrouw het slachtoffer, in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ook een 23-jarige vrouw met een scherp voorwerp gestoken. De politie liet toen weten dat het gaat om twee losstaande zaken, maar onderzoekt wel of er een verband is.

Maatregelen
De politie zegt “zichtbare en onzichtbare maatregelen te treffen”. Volgens de politie hoeven mensen de omgeving niet te mijden, wel worden mensen opgeroepen alert te zijn. In de buurt is zeker bij vrouwen de schrik groot. De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben of camerabeelden hebben van de omgeving. “We willen natuurlijk zo snel mogelijk de dader of daders identificeren en oppakken en nieuwe incidenten voorkomen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk