Vrolijke gezichtjes van Jan Is De Man op muur van Anna van Rijn College

Deze week moet het Anna van Rijn College noodgedwongen de deuren gesloten houden, wegens te snel oplopende coronacijfers. Leerlingen krijgen nu online onderwijs. Street artist ‘Jan Is De Man’ bracht daarbij goed nieuws: hij kwam bij het Anna van Rijn College met zijn laddertje en een tas vol spuitbussen om een opvallende schildering te maken.

De karakteristieke gezichtjes van Jan staan inmiddels klaar om de leerlingen weer in een vrolijke stemming te ontvangen, zodra zij weer terug mogen komen op school.

Over ‘Jan Is De Man’
Jan Is De Man is het pseudoniem van graffitikunstenaar en muurschilderaar Jan Heinsbroek, heeft onlangs zijn grootste schildering ooit gemaakt, en dat was in Nieuwegein. Heinsbroek is vooral actief in Utrecht en omgeving. Het kunstwerk in Nieuwegein is een gigantische vitrinekast geworden aan de Penningburg met daarin dierbare spullen van omwonenden. Op 29 juni 2021 opende de wethouder ‘Beter Buurten’ het gigantische kunstwerk van maar liefst 25 meter hoog.

Heinsbroek begon met graffiti in 1997. In 2012 schilderde hij een huwelijksaanzoek op een muur aan de Herenweg/hoek Monicahof. Deze schilderde hij in 2017 over met het woord Utrecht, alsof deze uit steen waren gebeiteld. In 2013 en 2018 beschilderde Heinsbroek de skatebaan van het Griftpark. In 2018 schilderde Heinsbroek een ontwerp van een man met het syndroom van Down op een muur aan de Lauwerecht.

De muurschildering aan de Amsterdamsestraatweg van een boekenkast die Heinsbroek met Deef Feed maakte in 2019 gaf hem internationale aandacht waardoor hij ook boekenkasten mocht schilderen op muren in Londen en Boulogne-sur-Mer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren