Vroege Lentestorm Evert raast over Nieuwegein

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. In de regio Utrecht lag de piek tussen 11.00 en 12.00 uur. In Vlissingen is vanmorgen een uur lang windkracht 9 gemeten. Daarmee is volgens het KNMI officieel sprake van de eerste storm van het jaar. Er was veel overlast door de storm, die de naam Evert heeft gekregen. Vervoerder U-OV meldt dat tram- en buspassagiers rekening moeten houden met vertraging.

Door de harde wind was een boom over de N210 gekanteld tussen Nieuwegein en IJsselstein. Voor zover bekend hebben weggebruikers de boom kunnen ontwijken en is er geen schade ontstaan. De brandweer was ter plekke om de boom weg te halen. De politie heeft twee rijbanen afgesloten.

Ook elders in Nieuwegein veroorzaakte de wind veel overlast in de wijken. In de wijk De Doorslag moesten enkele bomen het ontgelden en rolden de GFT containers door de wijk. Enkele bomen op het  terrein waar het gebouw van de Zwolsche Algemene stond werden uit voorzorg omgezaagd. Onze reporter annex postbode Loes van der Wal kon op deze locatie aan de Buizerdlaan net een boom ontwijken die bezweek door de harde wind.

Ook darter Niels de Ruiter uit Nieuwegein laat weten dat een deurtje/klep van het kabelkastje van Ziggo aan de Mispelgaarde in Batau Zuid door de storm is losgekomen. De Ruiter in zijn Tweet: ‘Lag er vanmorgen helemaal vanaf, heb het provisorisch teruggeplaatst. Moet snel gerepareerd worden!’

Ook op de snelweg rondom Nieuwegein ondervond het verkeer ook veel hinder. Rijkswaterstaat liet weten dat door een gekantelde vrachtwagen de verbindingsweg van de A2 vanuit Amsterdam naar de A12 richting Arnhem op knooppunt Oudenrijn bij Nieuwegein dicht was.

Heeft u foto’s van de storm in Nieuwegein? Laat het onze redactie weten. Stuur een e-mailtje naar redactie@pen.nl of een whatsappje met de foto en de tekst naar: 06-46139696. Wij plaatsen de foto dan op deze pagina.

Ook in Nieuwegein zuid raasde Evert. ‘Onze schutting die nog niet zo lang staat was er niet tegen bestand en ik ben zelf van mijn fiets gewaaid.’ Hieronder enkele foto’s van Rija van twee momenten dat wind vat had op haar schutting.

In de loop van donderdagmiddag neemt de wind langzaam weer af, maar aan de kust blijft het onstuimig. Het blijft tot en met maandag flink waaien en regenen, zeker aan zee staat er een krachtige wind.

Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt: ‘Er komen veel storm gerelateerde meldingen binnen bij onze meldkamer. Wij vragen u om hiervoor zoveel mogelijk het ‘niet spoed, wel brandweer’ nummer te bellen via: 0900-0904. Bel bij twijfel of voor een noodmelding altijd 112.’

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren