Vrijwilligershuis Nieuwegein van start

In 2015 daagden een aantal vrijwilligers van organisaties en inwonersinitiatieven de gemeente Nieuwegein uit om vrijwilligers slimmer te ondersteunen. Na gedegen onderzoek ontstond het platform Vrijwillige Inzet Nieuwegein, waar ideeën werden geboren en plannen gemaakt. Het Vrijwilligershuis Nieuwegein wordt het centrale steunpunt en expertisecentrum voor vrijwilligerswerk en inwonersinitiatieven.

Vanaf 1 januari 2017 gaat dit verder met de overkoepelende naam Vrijwilligershuis Nieuwegein. Doelstelling van het Vrijwilligershuis is het ondersteunen van alle vrijwilligers, en het versterken van (vrijwilligers)organisaties en inwonersinitiatieven in Nieuwegein.

Jeannette Verplancke van het Vrijwilligershuis Nieuwegein: ‘Dit doen we door de vrijwilligers te faciliteren en ondersteunen met informatie, cursussen, opleidingen en advies; door vraag en aanbod zichtbaar te maken via een website; en door alles onder één dak te brengen, zowel digitaal, fysiek, als wat betreft samenwerking met betrokken partijen.’

Om de mogelijkheden verder vorm te geven, stelde het Vrijwilligershuis Nieuwegein per 1 januari 2017 Jeannette Verplancke aan als projectleider. Jeannette gaf leiding aan diverse bedrijven en organisaties, werkte met vrijwilligers en is zelf ook sinds vele jaren actief als vrijwilliger op verschillende terreinen.

Het Vrijwilligershuis Nieuwegein wordt zo het expertisecentrum op het gebied van ondersteuning van vrijwilligerswerk in Nieuwegein. De centrale plek waar je met al je vragen op dit gebied terecht kunt. En waar de match tussen vrijwilliger en organisatie kan ontstaan.

Het Vrijwilligershuis Nieuwegein ziet de kracht van vrijwilligers voor de gemeente Nieuwegein en de kracht die uitgaat van vrijwillig werken. Het Vrijwilligershuis is Van, Voor en Met Vrijwilligers! Binnenkort verwacht het Vrijwilligershuis een fysieke locatie te kunnen betrekken centraal gelegen in Nieuwegein.

Jeannette Verplancke

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk