Katern

Tellers gezocht voor drie verkiezingen dit jaar

De gemeente Nieuwegein is op zoek naar tellers voor de komende drie verkiezingen. Dit jaar kan er gekozen worden voor de leden van de Provinciale Staten (PS) op 20 maart aanstaande. Gelijktijdig kunt u tijdens deze verkiezingen kiezen voor nieuwe leden van het Waterschap (WS).

Donderdag 23 mei aanstaande zijn er weer verkiezingen voor het Europees Parlement (EP). Voor beide dagen is de gemeente Nieuwegein op zoek naar tellers. Er staat een kleine vergoeding tegenover.

Teller stembureau
Op de verkiezingsdagen worden de tellers vanaf 21.00 uur tot einde werkzaamheden ingezet om te helpen bij het tellen van de stemmen op lijstniveau. Tellers dienen minimaal 18 jaar te zijn. Tevens zijn zij verplicht via e-learning de telinstructie te doorlopen. Hieraan is geen toets verbonden. Digitaal wordt door de gemeente Nieuwegein de voortgang en het resultaat gevolgd.

Teller centraal stemmen tellen
Tijdens het centraal stemmen tellen (donderdag 21 maart 2019 en maandag 27 mei 2019) in het Stadshuis worden de tellers vanaf 09.00 uur tot einde werkzaamheden ingezet om te helpen bij het tellen van de stemmen op de afzonderlijke kandidaten (Het streven is om rond 17.00 uur klaar te zijn).

Aanmelden voor beide dagen is niet mogelijk
Wilt u zich aanmelden? Stuurt u dan dit ingevulde en ondertekende antwoordformulier via de mail naar: verkiezingen@nieuwegein.nl.

One thought on “Tellers gezocht voor drie verkiezingen dit jaar

  1. Joyce Wielders-Bergman

    Goedemorgen, wanneer wordt de vergoeding uitbetaald van 21 maart?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren