Vrijmarkten nagenoeg rustig verlopen

Gisteren, woensdag 30 april 2008, vierde ook Nieuwegein haar Koninginnedag. Traditioneel waren er weer twee vrijmarkten, één in Vreeswijk en één op winkelcentrum ‘Muntplein.’ De politie controleerde streng. Dit jaar lag zoals voorgaande jaren, de nadruk op veiligheid én het handhaven daarvan.Rond 17.00 uur waren de vrijmarkten afgelopen en ruimden de standhouders hun overtollige rommel weer op.

Er waren een drietal incidentjes: Door een harde windvlaag vloog een tot pashokje omgebouwde tent de lucht in op het Muntplein. Juist op dat moment stond een vrouw een blouse te passen waardoor zijn ‘en publique’ in haar BH stond midden op de markt. Hierbij vielen geen gewonden.

Tegen het einde van een zonder problemen verlopen danceparty in Merwestein kregen politiemensen te horen dat er een vechtpartij gaande was op de parkeerplaats. De politie trof daar een 28-jarige man uit Gouda aan met een flinke bloedneus. Getuigen verklaarden dat zij drie mannen hadden gezien die de Gouwenaar achterna hadden gerend, hem vervolgens hadden geslagen en geschopt.

Op het Muntplein werden politiemensen door een beveiligingsmedewerker er op geattendeerd dat er diverse mensen met elkaar aan het vechten waren. De situatie was onoverzichtelijk waarop de politie besloot de openbare orde te herstellen. Zij wist, met behulp van ter plaatse gekomen assistentie waaronder surveillancehonden, de vechtenden te scheiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk