Vreeswijk zet GoedeBuur in tijdens Corona-crisis

Buurtbewoners in Vreeswijk gaan er voor zorgen dat alle goede initiatieven in de stad ook bij de mensen komen die het het hardste nodig hebben. Vooral mensen die bijna niet de deur uit kunnen en een klein sociaal netwerk hebben, gaan een hele lastige tijd tegemoet. De actie ‘GoedeBuur in Vreeswijk’ zorgt ervoor dat de mensen die aandacht, hulp of ondersteuning nodig hebben, dit ook kunnen krijgen.

In de eerste week van april wordt er huis-aan-huis een uitnodiging in de bus gedaan. Inwoners worden opgeroepen om het nummer van het Dorpshuis te bellen als ze behoefte hebben aan aandacht, ondersteuning en/of hulp.

Gelukkig zijn er in Nieuwegein veel mensen die wat willen doen voor een ander. Daar gaat het bewonersinitiatief de GoedeBuur optimaal gebruik van maken. Door zoveel mogelijk persoonlijk contact via telefoon en huis-aan-huis bericht, gaan ze de initiatieven heel gericht koppelen aan de vraag van de buurtbewoners.

Er is hard gewerkt om een goede structuur neer te zetten die lang houdbaar is. Dat betekent dat er een beroep wordt gedaan op veel buurtgenoten om een kleine taak op zich te nemen. Allemaal een stukje maakt de belasting gering en dat zorgt ervoor dat we dit lang kunnen volhouden. Zo lang als nodig is. Belangrijk is dat er een goede spreiding is in de wijk, zodat er per straat zich is op de mensen die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Om het netwerk van buurtbewoners compleet te maken zoeken we per direct nog mensen die:

  • Regelmatig een praatje met iemand willen maken via de telefoon;
  • 1x per week willen helpen met een warme maaltijd bereiden;
  • Helpen met het beantwoorden van telefoontjes van mensen die iets nodig hebben;
  • Doorgeven aan goedebuurvreeswijk@gmail.com als u denkt dat er iemand  bij u uit de straat wat aandacht goed kan gebruiken;
  • 1x per week een bloemetje, kaartje of tekening bij een straatgenoot in de bus doen;
  • Helpen bij het organiseren van de actie ‘GoedeBuur’;
  • 1x per week helpen bij het rondbrengen van maaltijden;
  • Straatconcertje geven;
  • Boekenkastje buiten zetten met gratis boeken of boek in de bus doen;
  • …………………………………………………………………………. etc.

Is er iets wat u zou kunnen en willen doen om de komende maanden het leven van uw buurtgenoten te veraangenamen? Stuur meteen een mail: goedebuurvreeswijk@gmail.com. ‘We willen zo gauw mogelijk van start!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk