Vreeswijk: ik draag jou een warm hart toe!

Wellicht valt er deze dagen bij u een kaartje op de deurmat. Een kaartje met daarop de tekst ‘ik draag jou een warm hart toe’. Dan bent u in de gelukkige omstandigheid dat er iemand uit uw omgeving is die u dit graag heeft willen laten weten. En heeft die persoon gebruik gemaakt van de speciale Valentijnscampagne die het CDA in Nieuwegein gestart is.

Met de lancering van speciale kaarten met de opdruk “Ik draag jou een warm hart toe” wil het CDA inwoners van Nieuwegein op een spontane manier stimuleren om in de week naar valentijnsdag, hun waardering en respect uit te spreken naar mensen uit hun omgeving die zij, om welke reden dan ook, een warm hart toe dragen.

Als ikzelf een kaartje mag versturen? Tja, dan is de postbode de komende week druk aan het bezorgen in Vreeswijk. Nu ben ik geen stille aanbidder, maar spreek graag open over mijn warme gevoelens voor Nieuwegein en in het bijzonder voor Vreeswijk. Ik wil u dan ook gerust zeggen aan wie ik dit jaar een valentijnskaartje zal sturen.

In het bijzonder mag de brievenbus van de betrokkenen bij de restauratie van de Barbarakerk, de beeldbepalende kerk in Vreeswijk, niet vergeten worden. Onderleiding van koster Jan Verweij, pastoor Heuver en CDA-raadslid Herman van Wiggen heeft de Top-10 van de CDA-lijst onlangs een rondgang gemaakt door de kerk om de voortgang van de restauratie te bekijken. Er is al veel werk verzet, maar nog veel werk te doen. Het CDA heeft zich samen met het restauratiefonds ingezet om de benodigde middelen bij elkaar te brengen. De goede initiatieven en tomeloze inzet van de parochianen en de lobby van het CDA richting ‘Politiek Den Haag’ leverde een mooi bedrag op om de restauratie te starten. Er kwam vanuit Den Haag een subsidie van ruim 2 miljoen, bovenop de vele euro’s die het restauratiefonds zelf al bij elkaar heeft gekregen.

Maar ook de Scouting in Vreeswijk krijgt valentijnspost. Hun betrokkenheid op de jeugd van Nieuwegein is iets om een warm gevoel van te krijgen. Veel vrijwilligers trekken heel wat zaterdagen op met de Nieuwegeinse jeugd en leren ze op een speelse manier veel waardevolle vaardigheden. De accommodatie waarin dit jeugdvertier plaatsheeft was nodig aan vervanging toe. Het CDA heeft het initiatief genomen de toekomst van het (historische) clubhuis van scouting Vreeswijk te versterken. Het gebouw wordt gerenoveerd zodat kinderen er met plezier en veilig kunnen blijven spelen.

Omdat het CDA de Bossenwaard, als Natuurlijk Nieuwegein, ook een warm hart toedraagt mag de postbode ook hier niet aan voorbij lopen. Het CDA is tegenstander van woningbouw in dit prachtige natuurgebied en heeft zich, in samenwerking met andere partijen en gepassioneerde Bossenwaard-betrokkenen, ingezet om het karakter van dit prachtige natuurgebied te behouden.

U ziet, er gaan nogal wat kaarten op de post. Dat is maar goed ook. Overigens, niet alleen kaarten die ikzelf en mijn CDA-collega’s sturen maar ook de kaarten die de afgelopen dagen door inwoners zijn voorzien van een adres. De belangstelling was enorm. Gelukkig, want dat laat zien dan inwoners boodschap aan elkaar hebben en duidelijk de betrokkenheid van anderen ervaren in hun persoonlijke omstandigheden. In een tijd van verruwing en verharding een mooi ankerpunt om houvast in te vinden. Een stad is voor ons als CDA meer dan een optelsom van individuen. Onze verkiezingsslogan luidt niet voor niets ‘Nieuwegein maken we samen!’ De vele hard werkende en betrokken vrijwilligers in Vreeswijk en Nieuwegein getuigen daar zeer zeker van.

Roelof de Wild

Kandidaat Raadslid

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk