Vreeswijk bij Kaarslicht goed bezocht maar koud

Enkele duizenden mensen waren afgelopen woensdag 14 december naar Vreeswijk getogen om ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’ te beleven. Het straatfestijn trekt jaarlijks veel mensen uit de hele regio. Tijdens het evenement staat het dorp vol met kaarsjes en fakkels. Om zeven uur ‘s avonds ging alle straatverlichting uit. Dit jaar was sprake van een bijzondere editie, want het was de 25ste keer.

De avond was donker en koud, de harde wind zorgde ervoor dat veel kaarsjes voortijdig uitgingen maar, de organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Ook was er aan de Handelskade een grote kerstmarkt. Bezoekers aan de 25ste editie van Vreeswijk bij Kaarslicht werden met een spectaculair kunstwerk verrast. Kunstenaar Arno Coenen maakte een uit mozaïek bestaand vlot met meer dan vijfduizend waxinelichthouders. Ook die waren door de wind in de loop van de avond uitgegaan.

In de gerestaureerde Barbarakerk was de traditionele kerstbijeenkomst met muziek. Vreeswijk bij kaarslicht werd afgesloten met een groots vuurwerk. Onze videograaf Henk van Montfoort toog woensdag met zijn camera naar Vreeswijk en maakte voor u een impressie. (Klik op het videocameraatje voor de film).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk