Vreeswijk bij Kaarslicht

Op woensdag 17 december wordt voor de 28ste keer Vreeswijk bij Kaarslicht georganiseerd. Een unieke belevenis, waarbij het voormalige sluizen- en schippersdorp wordt ondergedompeld in een ambiance van licht en warmte. Tussen 19.00 en 22.00 uur wordt Vreeswijk verlicht door duizenden kaarsjes en fakkels. De normale straatverlichting is uitgeschakeld, waardoor de straten, kades, de drie historische sluizen, het water en de gevels een bijzondere sfeer uitstralen. Langs de kaarsjesroute zijn warme dranken, zoals glühwein en chocolademelk te koop. Vreeswijk bij Kaarslicht start om 18.30 uur met een lampionnenoptocht voor kinderen.

Onder begeleiding van de Kerstman op een arrenslee vertrekt de stoet vanaf de Handelskade / hoek Henri Dunantlaan richting het oude dorp. De lampionnen kunnen vanaf 18.00 uur gratis (op=op) gehaald worden in de kraam aan de Handelskade bij Wammes Woninginrichting. Langs de kaarsjesroute brengen verschillende koren en muziekgroepen uit de regio kerstmuziek ten gehore. Dit zal ook in de Nederlands Hervormde Dorpskerk tussen 19.00 en 21.30 uur plaatsvinden Naast kerstmuziek langs de kaarsjesroute kunt u ook warme dranken zoals glühwein en chocolademelk kopen. Tussen 17.00 en 22.00 uur kunt u naast de kaarsjesroute ook genieten van de Kerstmarkt.

Om 19.00 uur vindt voor de 51ste keer de Volkskerstzang in de Barbarakerk plaats. Het thema van dit jaar is: “Jouw licht laten schijnen”. Aan deze dienst werken onder andere mee de muziekvereniging Kunst Na Arbeid, het Tussenkoor van de Barbarakerk en een samengesteld kinderkoor van de Wilem-Alexanderschool. Burgemeester Frans Backhuijs zal een openingswoord uitspreken. Aansluitend is tot 22.00 uur is in de Barbarakerk ook de kerststal te bezichtigen met muzikale begeleiding van verschillende koren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk