Vragen over nieuwbouw van Heukelumstraat

De CDA-fractie bereikte de afgelopen week vanuit verschillende hoeken berichten betreffende het nieuw te bouwen complex aan de van Heukelumstraat. Omwonenden geven aan dat de doelgroep waarvoor gebouwd zou gaan worden, is gewijzigd en dat het voor de koper van het complex totaal niet van belang zou zijn wat er in de plint komt.

Woonzorg en de ontwikkelaar geven aan dat deze veronderstellingen onjuist zijn. De CDA-fractie wil ook duidelijkheid hierover van het college. In een brief vraagt de fractie of het college kan bevestigen dat van af het begin de appartementen bedoeld zijn voor 55-plussers; dat de woningen zo gebouwd worden dat zij makkelijk aanpasbaar zijn voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en of het college kan bevestigen dat de invulling van de plint op de begane grond enkel voor maatschappelijke voorzieningen is en dat dit ook een eis is richting de koper van het complex, Woonzorg.

“Tot slot hebben wij vernomen dat er nieuwe gesprekken gestart worden met omwonenden, in verband met mogelijke bouwkundige aanpassingen van het complex”, verklaart Renée Blom. “Wij willen graag van de wethouder weten om wat voor een bouwkundige aanpassingen het gaat en of die met name te maken hebben met het aanpassen van de hoogte.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk