Vragen over bijbaan, studiefinanciering of toeslagen? Deze studenten helpen je graag!

Sinds kort zijn ze twee keer per week te vinden in Bibliotheek de Tweede Verdieping: de studenten van 4Youth Nieuwegein. Om jongeren te helpen met al hun financiële en juridische vragen. Maar waarvoor kun je nou precies bij ze terecht?

Al vanaf je eerste bijbaan moet je al veel ingewikkelde zaken zelf regelen. Het contract met je werkgever bijvoorbeeld, of het terugvragen van je belasting. Wanneer je 18 wordt komt daar je zorgverzekering bij, of studiefinanciering en toeslagen. Best een geregel! Studente Juul van 4YOUth Nieuwegein: “Als je 18 jaar wordt moet er opeens heel veel geregeld worden. En dat moet wel even goed gebeuren ook. De digitale overheid is dan best ingewikkeld. Hoe zorg je er nou voor dat je geen toeslagen misloopt? Wij kunnen je daar goed bij helpen.”

Dezelfde leefwereld
Juist omdat ze ook jong zijn kunnen de studenten jongeren extra goed helpen. “Wij staan als jongere dichtbij, daardoor is het laagdrempelig,” licht studente Yarely toe. “We snappen het want het is ook onze leefwereld!” Haar medestudente Gracevie beaamt dit. “Jongeren voelen zich bij ons sneller op hun gemak. Het is makkelijker om op ons af te stappen dan op ouderen.”

De studenten hopen veel jongeren te kunnen helpen met hun vragen. Die hoeven trouwens niet alleen maar over geld te gaan. Juul: “Ook als je problemen hebt met het contract van je telefoonaanbieder of het aanvragen van je DigiD zijn we er voor je. Kom vooral langs!”

Elke dinsdag en donderdag in Bibliotheek de Tweede Verdieping
De studenten houden elke dinsdag en donderdag van 15:30 tot 16:30 uur een kosteloos inloopspreekuur (zonder afspraak) in Bibliotheek De Tweede Verdieping in het Stadshuis. Je vindt de studenten in de Media Maker Space, ze zijn te herkennen aan de groene 4YOUth keycords.  

Over 4Youth Nieuwegein
4YOUth Nieuwegein bestaat uit 11 studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en is gestart in 2020. Het is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht en MOvactor. Online kun je ook met je vragen bij 4YOUth Nieuwegein terecht:

  Instagram, Facebook en LinkedIn:  @4YOUthnieuwegein
Appen of bellen: 06 154 500 91

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk