Vraag naar docenten basisonderwijs ook in regio Nijmegen groot

In lijn met het landelijke beeld, is ook in de regio Nijmegen de vraag naar docenten binnen het basisonderwijs groot. Regelmatig worden klassen noodgedwongen naar huis gestuurd, als gevolg van ziekte onder het personeel. Het is lang niet altijd mogelijk dit op te vangen met een invalster. Recente salarisverhogingen binnen de branche, het salaris van een docent in het basisonderwijs werd gelijkgetrokken met dat van een docent in het middelbaar onderwijs, maakt het voor scholieren aantrekkelijker de Pabo te volgen. De Pabo is niet de enige opleiding waarbij studenten hulp bieden aan (jonge) kinderen. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om hbo pedagogiek deeltijd te volgen. Deze opleiding is gericht op de ontwikkeling van kinderen en jongeren, in de breedste zin van het woord. De ideale opleiding voor mensen die geven om kinderen.

Maak de overstap naar het basisonderwijs
Ben je uitgekeken op je huidige functie en spreekt het werken met kinderen in het basisonderwijs je aan? Overweeg in dat geval de deeltijd Pabo opleiding. Er zijn verschillende opleidingsinstituten waar deze mogelijkheid geboden wordt. Het voordeel van het in deeltijd volgen van een opleiding is het gegeven, dat je dit naast een bestaande baan doet. Volg de lessen in de avonduren en bijvoorbeeld op twee of drie dagen in de week. Om de Pabo succesvol af te kunnen ronden is het belangrijk dat je de tijd hebt om stage te lopen. Wanneer je al een afgeronde hbo- of wo opleiding hebt, behaal je het diploma van je Pabo opleiding binnen 2,5 jaar. Zo kun je al snel aan de slag in het basisonderwijs!

Salarissen fors verhoogd in het basisonderwijs
Zoals eerder aangehaald werd zijn de salarissen voor docenten in het basisonderwijs de afgelopen jaren fors verhoogd. Deze sprong danken docenten voornamelijk aan het gegeven, dat zij in de huidige situatie net zoveel verdienen als een docent die op een middelbare school voor de klas staat. Voorheen zat er een behoorlijk gat tussen beide salarissen. Het maakt het voor bijvoorbeeld ondersteuners in de klas interessant om door te groeien naar een functie als docent.

Aantal studenten op de Pabo groeit
Uit recente cijfers blijkt dat het aantal studenten wat de Pabo opleiding volgt de afgelopen tijd toegenomen is. Dit schooljaar groeide het aantal studenten met maar liefst 20%. Het gaat hierbij lang niet altijd om vrouwelijke studenten; ook onder mannen wint het vak docent basisonderwijs aan populariteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk