Katern

Vouchers van 500,- en 1.000,- euro voor groene bewonersinitiatieven

Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen vanaf 11 februari een voucher van 500,- of 1.000,- euro aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun buurt of wijk. De voucherregeling Beleef en Bewonder! wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Met de vouchers ´Beleef en Bewonder´zijn in 2017 184 verschillende projecten mogelijk gemaakt. In de eerste helft van 2018 is de uitvoering van start gegaan.

Zo is er in Nieuwegein op de Guido Gezellehove een Boombloembak geplaatst bij een speeltuin, de achtertuin van BSO Een van Kind & Co vergroend, aan de Manonsingel een voucher uitgedeeld voor het zelfbeheer van een groenstrook, in de wijk Fokkesteeg twee extra grote bloembakken geplaatst op het centrale plein in de wijk, bloembakken geplaatst in de Vestes, buurttuin Cirkeltje Rond uitgebreid en verbeterd met een parasol en bankjes en in Vreeswijk door de Stichting Activiteitengroep handig baskets geplaatst in de dorpskern.

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat inwoners meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Het bedrag van de vouchers moet worden besteed aan een fysiek project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht.

AANVRAGEN
Op deze website kunnen geïnteresseerden meer informatie over de regeling vinden, waaronder ook een reglement en een aanvraagformulier.

GROEN AAN DE BUURT
De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Binnen dit programma worden vrijwilligers en gemeenten ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren