Vossen gevangen in Nieuwegein-Zuid

Op vrijdag 10 oktober werden er 14 vossen losgelaten in de omgeving van de wijken Hoog-Zandveld en Lekboulevard. De wijkbewoners hoefden echter geen maatregelen te nemen want op hetzelfde moment werd de jacht op deze vossen geopend. Anderhalf uur later waren alle vossen weer gevonden.

RK Basisschool De Tweeklank hield nl. voor alle leerlingen en hun familieleden een vossenjacht ter afsluiting van het schoolproject rondom de kinderboekenweek. Deze activiteit was geheel gehuld in het thema van de 60-jarige kinderboekenweek: Feest. Feest in allerlei vormen. De vossen opereerden in groepjes van twee. Op elke plek werd er een ander soort feest gevierd. Van bruidsfeest tot carnaval en van disco tot Suikerfeest. Zelfs de kerstsfeer werd onderweg geproefd. 120 Kinderen en hun ouders en/of opa’s en oma’s struinden alle straten in de wijk Hoog-Zandveld en Lekboulevard af zoekende naar de verklede leerkrachten.

Na afloop barstte het feest pas echt los. In het atrium van de Brede School De Lotus werd een feestje gevierd. Tijdens dit feest waren er leuke activiteiten voor de kinderen. En voor drankjes en feestelijke hapjes werd gezorgd. Dat was genieten.

Het schoolproject werd op 1 oktober geopend door het opvoeren van een toneelstukje. In de afgelopen periode kwam kinderboekenschrijfster Sanne te Loo langs, werd er geknutseld en vanzelfsprekend veel gelezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk