Succesvolle Mini WK van gemeente Nieuwegein

Woensdag 28 december, sporthal van Merwestein, 08.00 uur: 3 grote opblaasbare voetbalvelden, voetballen liggen klaar, opnames van Radio M Utrecht worden gemaakt, bekende voetbalhits knallen uit de speakers. Woensdag 28 december, 12.30 uur: in totaal ruim 200 sportende kinderen, enthousiaste ouders, broertjes en zusjes, de finales van de ochtend worden gespeeld, de spanning is van de jonge gezichten af te lezen. Als de winnaars van de ochtendgroepen bekend zijn, krijgen alle deelnemers een gezond lunchpakket en een mooie voetbal mee naar huis. Dan is het tijd voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Kortom: het Mini WK 2011 van de Gemeente Nieuwegein, georganiseerd door de NV Sportinrichtingen Nieuwegein, is een groot succes. Combinatiefunctionaris Sjoerd Woudenberg zegt trots te zijn op deze dag. “We hebben er lang naar toe gewerkt, maar als je dan alle kinderen op zo’n dag ziet sporten… Daar doen we het voor! Jongens en meiden, verschillende leeftijden, culturen en achtergronden, iedereen is in beweging en heeft plezier.” Naast de prijzen voor de winnende teams van alle leeftijdsgroepen, is ook een zogenaamde Fair Play Prijs uitgereikt: een prijs speciaal voor de meest eerlijke en sportieve speler van het toernooi.

Het Mini WK is één van de vele succesvolle activiteiten die de NV Sportinrichtingen Nieuwegein organiseerd in opdracht van de Gemeente Nieuwegein. Op 3, 4 en 5 januari kunnen basisschoolkinderen uit Nieuwegein mee doen aan diverse sportieve activiteiten, waaronder ‘Sporten in het donker’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk