Kunst in de Etalage – schilderijen van Sasja Bork

In maart prijkt in de etalage van de kunstuitleen werk van beeldend kunstenaar Sasja Bork. Zij is geboren in Ruinen in 1971 – schilder (olieverf) en graficus (staaldruk):

‘Ik laat mijn stijl van het onderwerp afhangen. Realistisch in een portret, surrealistisch in mijn zelfportretten, strak met paletmes in mijn café interieurs, gestileerd in mijn landschappen en vrolijk kleurrijk in mijn staaldrukken. Stijl is slechts het middel. Expressie het doel. Een werk moet overkomen. Het moet raken. Natuurlijk is mijn werk voor de oplettende kijker te herkennen als een ‘Bork’. De heldere kleuren, gedefinieerde overgangen, het sterke licht-donker en mijn voorkeur voor diagonalen en organische vormen verraden me toch altijd weer. In de etalage van de kunstuitleen toon ik mijn nieuwste werk: doeken in de serie ‘VROUW: tussen kracht en kwetsbaarheid’.

Grote doeken met als onderwerp sterke, maar toch ook kwetsbare vrouwen. Kwetsbaar door hun naaktheid, maar krachtig door pose of blik. Geïnspireerd op vrouwen die we alleen nog uit de overlevering kennen, maar het zouden net zo goed vrouwen van nu kunnen zijn. Doordat er met paletmes is ‘geschilderd’ met goud- en zilverpigment krijgt het doek door de veranderende lichtval een steeds andere uitstraling.

Sasja Bork heeft haar atelier in d’ Oude Werf te Jutphaas in Nieuwegein. Ze geeft cursussen en workshops in schilderen, tekenen en grafiek.  Het werk van Sasja is de hele maand te zien aan de Raadstede 27 bij Kunstuitleen Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk