Voorstelling ‘Mantel der liefde’ tijdens afsluiting seizoen bij Alzheimer Trefpunt Nieuwegein

Ter afsluiting van het seizoen nodigt het Alzheimer Trefpunt inwoners uit Nieuwegein uit om de voorstelling ‘Mantel der liefde’ bij te wonen. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 mei van 19:00 – 21:00 uur in ’t Geinlicht aan de Nedereindseweg 1 in Jutphaas. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.

Een theatrale voordracht over de mantelzorger van een Alzheimerpatiënt. ”Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.” Verhalenverteller Kees van Loenen schreef een ode aan de mantelzorger waarin hij woorden geeft aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Hij doorloopt in die tekst het traject dat iedere mantelzorger van een Alzheimerpatiënt zal herkennen: van de wat lacherige eerste tekenen van die ziekte tot het onverbiddelijke einde.

Acteur Lukas Dijkema zal deze tekst voordragen, gebruikmakend van diens eigen ervaring met de ziekte van Alzheimer, die ook zíjn moeder trof. Daarna zal Lukas het publiek uitnodigen om het gesprek aan te gaan. Praten over wat je raakt of over wat moeilijk is creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Het Alzheimer Trefpunt is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, Mantelzorg Nieuwegein, MoVactor, Santé Partners en ZorgSpectrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk