Voormalig SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten bezoekt Nieuwegein

Op vrijdagavond 27 oktober aanstaande zal Renske Leijten (op de foto hieronder rechts), bekend als voormalig SP-Tweede Kamerlid en het Toeslagenschandaal, Nieuwegein bezoeken. Deze avond wordt gehouden in de Partner aan de Nedereindseweg 401A. De inloop begint om 19.30 uur en de avond start  om 20.00 uur. Iedereen is welkom om de avond bij te wonen. Aanmelden is niet verplicht.

Renske Leijten

Renske Leijten (44) was prominent Kamerlid voor de SP, en stopte onlangs met haar parlementaire werk. Leijten zat bijna 17 jaar voor de SP in de Tweede Kamer.

Leijten over haar vertrek: ‘Het was voor mij tijd om uit de Haagse bubbel te stappen en me op een andere manier bezig te houden met onze democratie. Ik ga de echte samenleving weer op zoeken om daar mensen te gaan organiseren.’ De SP kent een lange traditie van buitenparlementaire acties. Nu komt ze naar Nieuwegein.

Renske Leijten: ‘De meest inspirerende momenten waren voor mij al die keren dat mensen opstonden voor hun recht. In het bijzonder demonstraties van thuiszorgpersoneel, ambulancemedewerkers. Al die keren dat mensen van zich lieten zien en horen, dat ze hun recht opeisen.’

‘De strijd die we voeren samen met ouders die gedupeerd zijn in het toeslagenschandaal is helaas nog lang niet voorbij. Ondanks gemaakte excuses en erkende misstanden, is er nog altijd geen snelle uitbetaling van schade. Deze mensen en hun strijd blijf ik steunen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk