Voorleesbrunch met wethouder Gadella tijdens Nationale Voorleesdagen

‘Veel ouders lezen voor aan hun kinderen maar voelen zich er onzeker bij of vinden het lastig om in hun hectische bestaan een vast moment in te plannen voor het voorlezen. Al deze ouders willen we tijdens de Voorleesdagen een hart onder de riem steken.’ Dit zegt Wietske Moonen, jeugdbibliothecaris en senior mediacoach bij bibliotheek De tweede verdieping.

Van 25 januari tot en met 4 februari kunnen Nieuwegeinse ouders daarom tijdens de Nationale Voorleesdagen terecht in de bibliotheek voor voorleestips, voorleesboeken, VoorleesTV en de grote Voorleesbrunch met wethouder Johan Gadella. Tijdens de Voorleesdagen kunnen kinderen tot en met vijf jaar gratis inschrijven bij de bibliotheek (anders 5 euro) en krijgen ze een vingerpoppetje cadeau. Ouders ontvangen een voorleesgids vol prentenboekentips.

‘Door regelmatig voor te lezen stimuleren ouders de ontwikkeling van hun kind op allerlei manieren’, vertelt Moonen. ‘Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van een kind maar ook voor zijn concentratie, de algemene kennis en zijn inzicht in sociale relaties.’ Tijdens de Voorleesbrunch op woensdag 25 januari (10.00 tot 11.00 uur) willen Moonen en haar collega’s daarnaast laten zien hoeveel plezier voorlezen kan geven. Tijdens die ochtend leest wethouder Johan Gadella voor uit het De kleine walvis, het prentenboek van het jaar. Daarna kunnen alle kinderen, papa’s en mama’s en opa’s en oma’s genieten van een gezamenlijke brunch met broodjes, melk en sap. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de bijzondere brunch.

Meteen opgeven voor de brunch? Of meer weten over de Voorleesdagen en alle bibliotheekactiviteiten en -acties tijdens deze dagen? Kijk op www.detweedeverdieping.nu.

This storytelling is so funny!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk