Voorleesactie over duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 10 oktober, start met een landelijke voorleesactie uit ‘Mr Finney en het raadsel in de bomen’, geschreven door Laurentien van Oranje en illustraties van Sieb Posthuma. Honderden scholen in Nederland doen mee aan de actie. Onder de voorlezers bevinden zich burgermeester Frans Backhuijs, de wethouders Johan Gadella en Peter Snoeren en vijf vrijwilligers van BuitenWijs. De zes scholen waar voorgelezen wordt zijn De Veldrakker, Prinses Margriet school Zuid, Uniq, Mauritsschool, de Trompetschool en Het Vogelnest.

Het verhaal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de wereld om ons heen. En dit is precies wat de leerlingen van deze zes scholen gaan doen.

De voorleesactie start vrijdag 10 oktober rond 08.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, DuurzaamDoor, Duurzame PABO, Missing Chapter Foundation, WNF, Natuur&Milieu, Kids Moving the World, IVN, provincie Overijssel, Trees for All en Natuurmonumenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk