Video: Vooral politici bij eerste verkiezingstour

Bij de eerste ‘Nieuwegein Kiest’ van de bibliotheek zijn vooral raads- en partijleden aanwezig. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert de bibliotheek politieke avonden. Een wethouder en raadslid bespreken daar maatschappelijke thema’s.

“Voorlopig zie ik allemaal politici, heel jammer”, zegt PvdA fractievoorzitter Marianne Spalburg.
In Buurtplein zuid zijn zo’n twintig mensen aanwezig om naar het gesprek tussen Marieke Schouten (GroenLinks) en Hans Adriani (PvdA) te luisteren. Ze praten over thema’s die een rol spelen bij de komende verkiezingen zoals veiligheid, zorg en duurzaamheid.

Schouten reageert positief op de opkomst. “Ik zou graag tweehonderd mensen gehad hebben, we zitten nog aan het begin en het is nog vroeg voor de verkiezingen. Maar wat we wel merken is dat politiek veel meer leeft dan een paar jaar geleden.” Adriani zegt dat hij deze avond voor de verkiezingen ook wat aan de vroege kant vindt, maar “voor een gesprek met inwoners is het dat nooit”, benadrukt hij.

Janny is een van de toehoorders zonder partijlidmaatschap. Ze is gekomen om op de hoogte te blijven, maar verwacht niet te veel van de verkiezingen in maart: “Ik hoop dat ze naar ons luisteren, maar ben bang van niet.”

Op de foto presentator René Hansen, Hans Adriani en Marieke Schouten

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren