Volkskerstzang in Vreeswijk tijdens ‘Kaarslicht in Vreeswijk’

Voor de 57e keer wordt in Vreeswijk de traditionele Volkskerstzang georganiseerd. Tijdens ‘Kaarslicht in Vreeswijk’ op woensdag 14 december is iedereen in- en buiten Vreeswijk welkom in de Barbarakerk, ongeacht achtergrond of religie. Een gelegenheidskoor zorgt voor muzikale ondersteuning, er is een kerstvertelling en het Leger des Heils zorgt voor koperblazers. Ook Burgemeester Backhuijs zal er zijn kerstgroet overbrengen. Een sfeervolle start van de kersttijd.

De Volkskerstzang begint om 19.00 uur stipt en zal rond 20.00 uur afgelopen zijn waarna de kerk tot 22.00 uur open blijft voor het bekijken van de kerststal of het opsteken van een kaarsje. De organisatie vraagt als u tijdens de Volkskerstzang binnen wilt zijn dat u ruim van te voren in de kerk bent. De deuren zullen om 19.00 uur sluiten.

‘Kaarslicht in Vreeswijk’
Op woensdag 14 december 2022 tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Op de Handelskade vindt u de sfeervolle kerstmarkt.

Optredens en activiteiten
Koren, muziekgroepen en andere artiesten verzorgen afwisselende optredens op diverse plekken in het oude dorp. Op het Raadhuisplein staat de kerststal met levende dieren zoals schapen, geiten, cavia’s en een kameel. Ook Jozef en Maria zijn aanwezig. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud.

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk kunt u genieten van een man in Dickenskleding met een trekharmonica die door heel Vreeswijk loopt.

Zandtekenaar
De zandtekenaar creeërt magisch kerstverhaal tijdens ‘Kaarslicht in Vreeswijk.’ De uitvoering duurt 15 minuten en wordt meerdere keren opgevoerd. Via een groot scherm kan iedereen het zandtekenen goed zien.

Kerstwensboom
Bij de Barbarakerk staat een kerstwensboom. U kunt uw speciale kerstwens of kerstgroet opschrijven voor iemand die u dierbaar is of die uw wens kan gebruiken. De kerst-wensbal wordt voor u in de boom gehangen.

De kerstwensboom is een initiatief van Kaarslicht in Vreeswijk, PCB Uitvaartzorg en Stichting Restauratiefonds Barbarakerk.

Museumwerf Vreeswijk
Museumwerf Vreeswijk hult zich tijdens Kaarslicht weer in een romantische sfeer. Uiteraard met een scheepse twist, want in de Museumhaven gaan oude binnenvaartuigen gekleed in feestelijk avondtoilet, met lichtsnoeren omhangen. Het warme en gezellige Theehuys is het podium voor koren en muzikanten.

Speciaal voor Kaarslicht in Vreeswijk zet de Museumwerf twee rondvaartboten in en kunt u vanaf het water genieten van dit bijzondere evenement. Opstaphalte is de lage loswal aan de Dorpsstraat.

Lampionnenoptocht
Loopt uw kind ook mee met de lampionnenoptocht langs de sfeervolle straten? Stipt om 18:00 uur start de optocht. De wandeltocht in kerstsfeer start vanaf de Willem Alexanderschool op de Koninginnelaan. Hier kunt u vanaf 17.30 uur een lampion ophalen als uw kind nog geen zelfgemaakt lampionnetje heeft.

Verkeersmaatregelen
Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk op woensdag 14 december is Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ en de Handelskade met parallelwegen afgesloten voor alle verkeer.

Openbaar vervoer
Kaarslicht in Vreeswijk is goed te bereiken met de sneltram met bestemming Nieuwegein-Zuid. Vanaf de halte Nieuwegein-Zuid is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerstmarkt en het kaarsjesgebied. Het openbaar vervoer door Oud Vreeswijk rijdt tussen 17.30 en 23.00 uur een aangepaste route. De omleidingsroute lijn 77 is de normale route tot het einde van de Jutphasestraatweg en gaat dan rechtsaf de Graaf Florisweg op en vervolgens aan het einde linksaf de ’s-Gravenhoutseweg op. Deze gaat over in de Zandveldseweg en vervolgens rijdt de bus volgens de gebruikelijke route. Richting Bilthoven in omgekeerde volgorde. De wijzigingen staan ook aangegeven in de bushaltes op de route.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Op woensdag 14 december is zowel de Handelskade vanaf de Henri Dunantlaan tot huisnummer 14 als de parallelweg Handelskade nummer 66 tot 94, vanaf 11.00 tot 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer vanwege de opbouw van de kerstmarkt. Tevens is hier de wegsleepregeling van toepassing. Het oude dorp is vanaf 16.00 uur afgesloten om Kaarslicht in Vreeswijk mogelijk te maken. De Koninginnenlaan en de overige straten van de wijk Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ worden pas om 17.30 uur afgesloten. Bij al deze afsluitingen geldt tevens de wegsleepregeling. De wegsleepregeling wordt actief gehandhaafd en de weggesleepte auto’s gaan naar Kooijman Takel & Berging, Stuartweg 5 in Vianen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk