Voedselbosfestival ‘Het Gras van de Buren’ geopend

Het voedselbosfestival ‘Het Gras van de Buren’ werd vandaag door 120 leerlingen van basisschool De Toonladder in Galecop geopend. De leerlingen dompelden zich onder in allerlei groene activiteiten. Onze videograaf Jos van Vogelpoel nam rond het middaguur een kijkje op het terrein van De Middenweide aan de Galecopperzoom 7 waar het festival nog voortduurt tot zaterdag 18.00 uur.

Naast diverse voedselbosworkshops, een expositie van schilderijen van kunstenares Sonja Hopmans, een wildplukwandeling door het aangelegde voedselbos, zijn er lezingen, optredens en inspiratiemomenten op het podium. Ook wordt een groene markt gehouden met een groot en gevarieerd en groen aanbod.

Ook voor kinderen en muziekliefhebbers is er genoeg te doen. Op de zaterdag is er live muziek, deze wordt verzorgt strijkensemble Strijkvrij. Tijdens de lancering van het magazine VOEDSELBOSSEN zal er ook een live optreden zijn van The Lasses.

Over The Lases
Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk