Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein viert diverse geschenken van sponsoren

Op donderdag 16 februari jl. vond de feestelijke ingebruikname plaats bij de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein aan de Montageweg 1a in Nieuwegein. De afgelopen maanden zijn de faciliteiten van de voedselbank uitgebreid met een nieuwe koel- en vriesstraat, een schrobzuigmachine en een gezellige koffietafel met stoelen. Hiermee kan de voedselbank nog beter cliënten ondersteunen en faciliteren met een voedselpakket. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekken en maakte bovenstaande impressie.

‘’Cor van Dalen, voorzitter: Wij zijn erg blij met de diverse sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt, namelijk: Rotaryclub Nieuwegein, Rotaryclub Vianen-Vreeswijk, FSE Trading, Rotaryclub Lopikerwaard, Ankergemeente, Fonds Paget, gemeente Nieuwegein en gemeente IJsselstein, ISS Facility Services, Sealed Air en de firma Schilte.’’

Met de donaties van bovengenoemden partijen kan gezorgd worden voor een betere opslag en uitgifte van kort houdbare én diepvriesproducten, kan gezorgd worden voor een betere schoonmaak van de werkvloer en is voor de cliënten de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken.

De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein verzorgt op dit moment zo’n 80 tot 85 voedselpakketten voor inwoners van deze gemeenten. De voedselbank is daarbij volledig afhankelijk van levensmiddelen die ter beschikking worden gesteld. Zo werkt de voedselbank samen met overheden, kerken, bedrijven, stichtingen, organisaties, instellingen, andere voedselbanken en particulieren. De doelstellingen van de voedselbank zijn: het bieden van directe voedselhulp aan de mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven en het voorkomen van verspilling van goed voedsel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk