Vlag gehesen voor Global Goals in Nieuwegein

Woensdag 25 september jl. heeft de gemeente Nieuwegein, samen met nog zo’n veertig gemeenten in Nederland, de Global Goals vlag gehesen. Vier jaar geleden op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over zeventien zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG’s) en vormen voor de periode tot 2030 een belangrijke gezamenlijke agenda.

De SDG’s omvatten wereldwijde uitdagingen rondom armoede, klimaatverandering en ongelijkheid waar iedereen mee wordt geconfronteerd en iedereen een bijdrage aan kan leveren om deze uitdagingen aan te pakken. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten georganiseerd.

Wethouder Marieke Schouten, wethouder Duurzaamheid en Internationalisering: ‘Het was een mooie dag om stil te staan bij de vraag: hoe maken we de wereld een betere plek voor ons allemaal en voor toekomstige generaties? Als gemeente werken we aan diverse maatschappelijke thema’s die bijdragen aan de SDG doelen. Zo zetten we stevig in op de omslag naar schone energie, duurzaam inkopen en het hergebruiken van afval als nieuwe grondstof. Ook werken we aan gelijke kansen voor iedereen via goed onderwijs, schuldhulpverlening en helpen we mensen voor wie dat moeilijker gaat aan een plek op de arbeidsmarkt. Bovendien zijn we onder meer met scholen, inwoners, de werkgroep Rundu (zie www.werkgroeprundu.nl) actief in andere landen en maken we mensen bewust van internationale vraagstukken.’

Alle Global Goals hebben subdoelen die direct of indirect verband houden met het dagelijkse werk van lokale en regionale overheden. Lokale overheden zijn beleidsmakers, katalysatoren van verandering, en het overheidsniveau dat in de beste positie verkeert om de mondiale doelen te koppelen aan wat er lokaal moet gebeuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren