Vitens werkt aan de waterleiding in de wijk Galecop en Blokhoeve

Van 3 januari tot en met 20 januari 2022 verricht waterbedrijf Vitens onderhoud aan het waterleidingnet in de wijk Galecop en Blokhoeve  in Nieuwegein. Om de kwaliteit van drinkwater te waarborgen spoelen zij het leidingnet door, per dag een paar straten. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Vitens laat weten: ‘Het is helaas niet mogelijk om vooraf aan te geven wanneer we bij u in de straat aan het werk gaan. Wanneer wij bij u in de straat aan het spoelen zijn, kunt u bedrijfsbussen van Vitens zien (rijden). Ondanks dat Vitens zo zuinig mogelijk met ons water omgaat, ontkomen we er niet aan dat er water over de straat loopt.’

De mogelijke effecten van het doorspoelen van het leidingnet zijn: Bruin of wit water, dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Ook kan er sprake zijn van geen of lagere waterdruk. Deze effecten zijn van tijdelijke aard.

Als Vitens bij u in de straat de leiding schoonspoelen adviseren zij u de kraan niet te gebruiken. Wanneer u constateert dat er na afloop van de werkzaamheden bruin water uit uw kraan komt wordt geadviseerd de kranen door te spoelen. Heeft u uw wasmachine gebruikt en is uw was verkleurd? Zorg er dan voor dat uw was nat blijft. Nadat het water weer helder is kunt u de was nogmaals wassen.

Wilt u op de hoogte worden gehouden wanneer Vitens bij u in de straat de leidingen schoonspoelen? Ga dan naar de website van Vitens. Klik aan de rechterkant van de pagina (of hier) op e-mail- of SMS notificatie. U ontvangt dan per dag een e-mail of sms in welke straat of straten Vitens de leidingen spoelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk