Katern

Goud voor Meeuwsen na prachtige finale in Leeuwarden

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein heeft zondag samen met partner Alexander Brouwer goud gepakt in de vijfde speelronde van de eredivisie op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden (21-19, 21-12). In de finale rekende het tweetal af met de Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva, waar vorige week in Utrecht nog van verloren werd.

De eerste set leverde een strijd vol passie en vechtlust op en mooie duels aan het net. Na een spannende slotfase wist Brouwer met een knappe redding en daarna een aanval een belangrijk punt te maken: 20-19. Zijn partner Meeuwsen maakte het vervolgens meteen af met een sterk blok: 21-19. In de tweede set ging het enorm rap. Dankzij sterk blokkerend werk en een servicedruk waar de Brazilianen niet onderuit kwamen, stond het snel 6-2. Brouwer en Meeuwsen speelden ijzersterk en wonnen de set dik met 21-12.

Begin deze maand wilde de Nieuwegeiner nog vlammen op eigen terrein met zijn partner Alexander Brouwer op het Lucas Bolwerk in Utrecht. In deze vierde ronde van de eredivisie ging het mis in de halve finale. Zij werden toen verslagen door het Braziliaanse koppel Neilton Moises Santos Merces / Harley Marques Silva.

Robert Meeuwsen en partner Alexander Brouwer samen met het winnende dames team
Foto: Nevobo

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren