De Digitale Stad Nieuwegein

Virtuele Alpe d’HuZes met Team #StefanenAnoek uit Nieuwegein

Nu de jubileum editie van Alpe d’HuZes verplaatst is naar 2021, organiseert Team #stefanenanoek uit Nieuwegein de ‘virtuele Alpe d’Huzes.’ Iedereen kan meedoen, op zijn eigen manier en eigen niveau. Deelname kost 15 euro. Dit bedrag gaat na aftrek van kosten volledig naar Alpe d’HuZes. Per deelnemer gaat er ongeveer 10 euro naar Alpe d’HuZes. Hoe meer mensen er mee doen, hoe hoger dit bedrag per persoon wordt. Uiteraard mag je ook nog een extra donatie doen bij inschrijven!

Stefan en Anoek Duijndam uit Nieuwegein

Kies zelf de activiteit die je wil doen, racefietsen, hardlopen, stadsfietsen, wandelen, trailrunnen, zwemmen, schaatsen, skaten, of wat dan ook. Plaats een bewijs van jouw prestatie op de facebookpagina van Stefan en Anoek of op jouw Instagram met #stefanenanoek en je ontvangt jouw unieke medaille! In het kort: kies je eigen sportieve uitdaging, schrijf je in en doe je activiteit in de maand juni.

‘Omdat veel inschrijvingen betekent dat ‘veel kleine bedragen’ toch leidt tot een mooi bedrag voor ons goede doel, hopen wij dat jullie ons bericht willen plaatsen (en op die manier veel mensen bereiken). Per deelnemer gaat er na aftrek van kosten ongeveer 10 euro naar Alpe d’HuZes en dus naar onderzoek naar kanker’ aldus Anoek.

Toelichting
Team #StefanenAnoek bestaat uit Stefan en Anoek Duijndam uit Nieuwegein. Zij vormen een gezin van zes. Stefan, Anoek, Amélie (15jr), Aimée (13jr), Lisanne (12jr) en Steijn (9jr) en wonen in de wijk Galecop in Nieuwegein. ‘Iedere dag realiseren we ons dat wij ons gelukkig mogen prijzen met het feit dat wij allemaal gezond zijn. Uiteraard kennen we mensen genoeg die te maken krijgen met de ziekte kanker, en toch, gelukkig, hebben wij niet direct in onze ‘eerste omgeving’ mensen die leiden aan enige vorm van levensbedreigende ziektes.’

Wat dan wel?
Twee jaar geleden zijn Stefan en Anoek in aanraking gekomen met het event Alpe d’HuZes, in eerste instantie vanuit de sportieve ambitie om een grote berg te bedwingen. ‘Tijdens dat event hebben wij zoveel mensen gesproken die helaas wel hele vervelende ervaringen hadden. Denk hierbij aan verhalen waarbij mensen zelf onder behandeling waren, uitbehandeld of zorgdragen voor iemand die er slecht aan toe is. Vanaf dat moment hebben wij besloten structureel werk te maken van het ondersteunen van dit goede doel.’

Niet alleen Anoek en Stefan, maar het hele gezin bemoeid zich nadrukkelijk met “het ophalen van zoveel mogelijk centjes voor de mensen die dat écht nodig hebben. Schrijf je hier in!