Vind een goede mediator in de buurt van Utrecht

Een mediator vinden is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn tegenwoordig heel veel mediators. Sinds enkele decennia is het een behoorlijk populair beroep en er is dus keus genoeg. Toch is niet elke mediator geschikt voor jouw situatie. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen mediators onderling. Hoe jij een goede mediator vindt? Dit zijn praktische tips om een goede mediator in de buurt van Utrecht te vinden.

1. Mediator is geen beschermd beroep
Er zijn in Nederland heel wat beroepen met een beschermde status. Om te mogen claimen dat je dit beroep hebt, moet je dan aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag iemand zich pas advocaat noemen als hij daar de juiste opleiding voor heeft gevolgd. Dat geldt niet voor het beroep als mediator. Zelfs zonder opleiding mag je jezelf dus mediator noemen. Dat betekent automatisch dat je erg goed moet opletten als je een mediator zoekt. Er zijn veel mensen die met een zeer gebrekkige vooropleiding zich toch voordoen als mediator!

2. Er zijn wel goede opleidingen
Kun je dan eigenlijk helemaal geen goede mediator vinden? Gelukkig wel. Er zijn namelijk wel opleidingen waarmee je een goede mediator kunt worden. Naast die opleidingen zijn er nog diverse cursussen en trainingen om mediators verder op te leiden. Je kunt bij de zoektocht naar een mediator in Utrecht al een grote stap maken door goed te letten op de vooropleiding van de mediator. Staat er geen opleiding genoemd, wees dan alert.

3. Aangesloten bij MfN?
Toen er steeds meer mediators op de markt kwamen, werd er al snel aan de bel getrokken over de soms zeer matige kwaliteit. Daarom werd een samenwerking in het leven geroepen: Mediatorfederatie Nederland (MfN). Bij deze federatie kunnen mediators zich alleen aansluiten als ze de juiste opleiding en trainingen hebben gevolgd. Het biedt een soort keurmerk om de kwaliteit en opleiding te waarborgen van de mediator. De MfN is in het leven geroepen door een onafhankelijke stichting (Stichting Kwaliteit Mediators) en biedt dus een goed waarborg.

4. Is er een klik?
Je hebt een mediator in Utrecht gevonden die is aangesloten bij MfN. Je weet dus zeker dat je te maken hebt met iemand die de juiste opleiding heeft gevolgd. Toch is dat niet altijd een garantie voor succes. Een mediator gaat bemiddelen in een conflictsituatie. Het is dus belangrijk dat de betrokken partijen ook een persoonlijke klik hebben met de mediator. Is die klik er niet, dan is de mediation heel erg lastig. Daarom is het vaak mogelijk een eerste kennismakingsgesprek te hebben. Dan kun je beslissen of het gaat lukken of dat je toch nog liever even verder zoekt.

Een mediator zoeken is een belangrijke stap in het oplossen van een conflict. Vind je een goede mediator, dan is de kans groot dat die kan helpen om de situatie weer vlot te trekken. Helaas is het niet altijd eenvoudig om meteen een goede mediator te vinden. Met deze 4 tips vind je snel een goede mediator in de regio Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!