Katern

Vijf wereldtitels voor leden van ‘De Vogelvriend’

Nieuwegein heeft er vijf wereldkampioenen bij. Het zijn vijf leden van Vogelvriend Nieuwegein die afgelopen weekend bij de 63-ste Wereldshow voor Zang- en Siervogels in Rosmalen een gouden medaille veroverden.

De succesvolle Nieuwegeinse vogels zijn Mark Everaars, André v.d. Voorn, Henk Leeman, Thijs Broekhuizen en Dolf Freund. Die laatste behaalde in een andere categorie ook het zilver evenals Jan v.d. Veer. De competitie was sterk, want er deden een slordige 25.000 vogels mee.

De vereniging beschikt over een eigen clubhuis ‘De Volière’ aan Rond het Fort 14 in Jutphaas. Elke dinsdagavond is het clubavond. In een gezellige sfeer wordt er dan gepraat over de kweek, voeding maar natuurlijk ook over andere onderwerpen. Jaarlijks organiseert de vereniging een tentoonstelling. Regelmatig worden er sprekers- en dia-avonden gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren