Katern

Vijf studenten ontvangen certificaat ‘Geyn Wijst de Weg’

Uit handen van wethouder Jan Kuiper kregen vijf studenten van ROC Midden Nederland vorige week een certificaat uitgereikt omdat ze het coaching-traject Geyn Wijst de Weg succesvol hebben afgerond. De uitreiking was op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein, de locatie waar de studenten afgelopen maanden hettraject ook doorlopen hebben. Na een succesvolle eerste ronde, was dit de tweede keer dat het coaching-traject plaatsvond.

Op de rit
Geyn Wijst de Weg is een initiatief van Geynwijs. Het is bedoeld voor studenten die wonen in Nieuwegein en regio Lekstroom en ingeschreven staan op een MBO opleiding. Het gaat om een drie maanden durend traject voor studenten die meer begeleiding nodig hebben, dan wat de school ze kan bieden. De deelnemende jongeren hebben veelal een hoog verzuim op school, een onveilige thuissituatie en psychosociale problematiek. Coach Christel Sandbergen leert de student zijn of haar leven zo op de rit te krijgen dat onderwijs weer volledig mogelijk is. Geyn Wijst de Weg wordt ondersteund door de gemeente Nieuwegein.

De goede weg
Het was een bijzondere middag. Onder toeziend oog van Christel en voor een zaal met ruim veertig aanwezigen, vertelden de vijf studenten waarom ze aan de coaching meegedaan hebben. En belangrijker: wat het hen gebracht heeft. Het zijn mooie resultaten. ‘Ik heb mijn eigen regie weer gepakt in mijn leven’ en: ‘De coaching heeft mij zo’n boost gegeven dat ik weer naar school ga’. De zin om te studeren is bij alle deelnemers terug. ‘Mijn droom is mijn diploma halen. En aangezien ik nu weet dat ik een doorzetter ben, gaat me dat ook lukken.’ Ook drie deelnemers uit het eerste traject, dat afgelopen zomer plaatsvond, waren aanwezig tijdens de uitreiking. Zij vertelden de aanwezigen dat ze acht maanden later nog steeds op de goede weg zijn. Twee studenten hebben ondertussen hun MBO-diploma gehaald en de ander gaat na een jaartje werken in september weer starten met een opleiding.

Supertrots
‘Wat deze jongeren kunnen, is ongekend’, licht Christel Sandbergen toe. ‘Ze hebben twaalf weken keihard gebikkeld en in zichzelf geïnvesteerd. Ze zijn nu in staat beter naar zichzelf en naar anderen te kijken. Ze kunnen op eigen benen staan en nemen hun verantwoordelijkheid. Ik ben supertrots op ze. Samen met de steun van de gemeente Nieuwegein en het ROC Midden Nederland kunnen we deze jongeren echt verder helpen.’

Derde ronde start op 29 maart
Geyn Wijst de Weg is voor jongeren van 16 tot en met 27 woonachtig in Nieuwegein die ingeschreven staan op een MBO opleiding in Nieuwegein. 29 maart start de derde ronde van Geyn Wijst de Weg. Neem voor aanmeldingen of voor meer informatie contact op met coach Christel Sandbergen via mail: c.sandbergen@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren